Foszfát (PO4) teszt

Információk

Üzletünk

Üzletünk

1146 Budapest, Thököly út 128.

Népszerű eladások

Gyártók

Új termékek

Megtekintett termékek

Új blog bejegyzések

Sera foszfát (PO4) teszt

4930

Új termék

Kb. 60 mérésre. 
A foszfát erősen elősegíti az alganövekedést. 
Ezért rendszeresen a sera foszfát-teszttel ellenőrizni kell, és magas foszfáttartalom esetén a sera phosvec termékkel az édesvízben csökkenthető. 
A foszfáttartalom édesvízben 1 mg/l, ill. tengervízben 0,1 mg/l érték alatt legyen.

Bővebb leírás

4 590 Ft bruttó

 Összehasonlítási listába 
Egyszerre max. 4 terméket tudsz összehasonlítani!

A természetes vízben a foszfátérték legfeljebb 1,0 mg/l. Az akváriumokban vagy kerti tavakban gyakran előfordul 10,0 mg/l vagy ennél magasabb érték is. Ez a túl sok hal, a foszfátban gazdag tápok és a foszfáttartalmú növénytrágyák következménye. A magas foszfáttartalom magas nitrátértékkel párosulva az algák túlzott növekedéséhez vezet. Ezért rendszeresen ellenőrizze az akváriuma ill. kerti tava foszfátértékeit. A túl magas foszfáttartalom (ami édesvízi akvárium és kerti tó esetén max. 1,0 mg/l, tengervízi akváriumnál max. 0,1 mg/l) a legjobban rendszeres vízcserével (heti egyszer kb. 10-30 %-os csökkenés) és/vagy gyorsan növő növények telepítésével kerülhető el. Édesvízi akvárium esetén a sera phosvec és/vagy a sera phosvec Granulat termék használatával és kerti tó esetén a sera pond phosvec termék használatával csökkenthető az érték a használati utasítás szerint alkalmazva.

Használati információ:
A reagenseket a használat előtt jól felrázni!
1. A kémcsövet öblítse át többször a tesztelendő vízzel, aztán töltse fel a 10 ml-es jelzésig. A kémcsőről külsőleg itassa le a vizet.
2. Adjon hozzá 6 cseppet az 1-es reagensanyagból és rázza meg a kémcsövet, amíg a folyadék egyenletesen eloszlik.
3. Adjon hozzá 6 cseppet a 2-es reagensanyagból és rázza meg a kémcsövet az előzővel megegyező módon.
4. Adjon hozzá egy púpozott mérőkanál (fehér) 3-as reagenst, zárja le a kémcsövet a tetővel és röviden rázza össze. Majd vegye le a tetőt.
5. Öt perc elteltével hasonlítsa össze a színeket. Ehhez kémcsövet állítsa a skálára és nappali fénynél, közvetlen napsugárzás behatása nélkül felülről nézzen bele.
6. Ha a folyadék nem kékül el, akkor nagyon foszfátszegény vagy foszfátmentes a víz. Amennyiben az elszíneződés sötétkék, úgy 2,0 mg/l vagy efölötti a foszfáttartalom. Ekkor ismételje meg a mérést egy hígított próbával. Abban az esetben is ezt kell tenni, ha a víz erős terhelése miatt a színt nem lehet egyértelműen meghatározni.
7. Ehhez gondosan öblítse ki a kémcsövet a tesztelendő vízzel és töltse meg azzal az 5 ml-es jelig. Egészítse ki a mintát desztillált vízzel a 10 ml-es jelig. A hígításhoz használjon sera aqua-dest-et vagy hasonló, adalék nélküli desztillált vizet (pl. gyógyszertárból származót). A kereskedelmi forgalomban kapható ún. desztillált víz hibás mérésekhez vezethet. Most végezze el a mérést ismételten a 2-5. pont alatt leírtak szerint.
8. Hasonlítsa össze ismét a kialakult elszíneződést a színskálával. Ügyeljen arra, hogy az értéket az "5 ml + 5 ml" jelnél olvassa le!
9. Ha most is sötétkék az eredmény, úgy a foszfáttartalom 4,0 mg/l vagy efölötti. Válassza ebben az esetben a "2 ml + 8 ml"- es hígítást. Olvassa le a megfelelő értéket a színskáláról. Így az érték 10,0 mg/l értékig jelezhető.
10. Tisztítás: Minden teszt előtt és után a kémcsövet csapvízzel alaposan tisztítsa ki.
Használat után a reagensüveget azonnal jól zárja le.
A záró tetőket ne cserélje össze.

Szobahőmérsékleten és fénytől védett helyen tárolni.

FIGYELEM!
Az 1-es és a 2-es reagens 14%-os kénsavat tartalmaz.
Súlyos égési sérülést okoz. Ha szembe jut, bő vízzel azonnal ki kell mosni és orvoshoz kell fordulni. Baleset vagy rosszullét esetén azonnal orvoshoz kell fordulni. Ha lehetséges, a címkét meg kell mutatni. Lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, az edényt/csomagolóburkolatot és a címkét az orvosnak meg kell mutatni.
Elzárva és gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen tartandó.
Megfelelő védőruházatot, védőkesztyűt és szem-/arcvédőt kell viselni.

Még nem írtak véleményt erről a termékről.

Írj véleményt

Sera foszfát (PO4) teszt

Sera foszfát (PO4) teszt

Kb. 60 mérésre. 
A foszfát erősen elősegíti az alganövekedést. 
Ezért rendszeresen a sera foszfát-teszttel ellenőrizni kell, és magas foszfáttartalom esetén a sera phosvec termékkel az édesvízben csökkenthető. 
A foszfáttartalom édesvízben 1 mg/l, ill. tengervízben 0,1 mg/l érték alatt legyen.

Akik ezt a terméket megvették, még ezt is választották:

2 hasonló termék: