Akciók

Szén-dioxid (CO2) teszt

Információk

Üzletünk

Üzletünk

1146 Budapest, Thököly út 128.

Népszerű eladások

Gyártók

Új termékek

Megtekintett termékek

Új blog bejegyzések

Sera széndioxid (CO2) teszt

4320

Új termék

A CO2-tartalom folyamatos ellenőrzésére az akvárium vizében. 
Kb. 90 töltet. 
A túl alacsony CO2-tartalomnál CO2-t kell adagolni.

Bővebb leírás

Értékelés 

4 440 Ft bruttó

 Összehasonlítási listába 
Egyszerre max. 4 terméket tudsz összehasonlítani!

A vízi növények élőlények és az egészséges növekedés és a telt, zöld levelek érdekében helyes megvilágításra és mindenekelőtt valamennyi fontos tápanyaggal való rendszeres dúsításra van szükségük. A sera floredepot (talajalap), sera florena (folyékony vas-teljes dúsítás), sera flore daydrops (napi dúsítás), sera florenette A (dúsítótabletták), valamint a sera CO2 ellátórendszer gondoskodik a gyönyörű növény növekedésről és a stabil vízviszonyokról az Ön akváriumában.

Használati információ:
Az indikátorfolyadékot használat előtt fel kell rázni!
1. Vegye le a piramis formájú fedelet és éppen csak a perem alatti részig töltse fel akváriumvízzel (kb. 1,5 ml).
2. Adjon hozzá 3-4 csepp indikátorfolyadékot és helyezze fel ismét az alsó részt.
3. Fordítsa meg a tesztkészüléket és rögzítse egy tapadókoronggal függőlegesen, belül az akvárium falára (lásd. 3. ábra). Kérjük, hogy feltétlenül ebben a sorrendben járjon el, nem fordítva. Az hibás mérésekhez és adott esetben károsodásokhoz vezethet!
Fontos: Ügyeljen arra, hogy az alsó üreges teret csak részben töltse meg vízzel.
4. A színösszehasonlító kártyát kívülről ragassza az akvárium oldalára a tesztkészülék közelében, így közvetlen színösszehasonlítás lehetséges. 5. Kis idő múlva elhalványulnak a sera CO2-tartós teszt színei. Ebben az esetben a tesztkészüléket ismét fel kell tölteni akváriumvízzel és indikátorfolyadékkal az 1-3. pontok alatt ismertetettek szerint. Ha szükséges, a tesztkészüléket meg kell tisztítani.
6. Ha a tesztkészülék fedele nem vagy csak nagyon nehezen levehető, az O-gyűrű szilikonzsírozása beszáradt. Ekkor a fedelet egy kis csavarhúzóval folyamatosan, de óvatosan csavarva emelje le és az O-gyűrűt szilikonzsírral kenje be.

- kék túl kevés CO2, növények gyengülnek, emelje meg a CO2-ellátást (a trágyázó berendezés használati utasítását betartani)
- sötétzöld: CO2 megfelelő
- világoszöld: túl sok CO2, a halak nehezen lélegezve “állnak” a víz felszínén vagy cikázva úszkálnak, csökkentse a CO2-ellátást, jól szellőztesse át a vizet és hajtsa ki a CO2-t

Figyelem: Az akvárium CO2-tartalmának változására a sera CO2-tartós teszt 30-60 perc késéssel reagál. Ha a tesztkészülékben a vízállás szokatlanul gyorsan változik, a fedél nem zár tömítetten. Ellenőrizze és korrigálja a fedél elhelyezkedését. Ha a problémát ezzel nem oldotta meg, az O-gyűrű ment tönkre és ki kell cserélni.

Használat után a reagensüveget azonnal jól lezárni.
Szobahőmérsékleten és fénytől védett helyen tárolni.

FIGYELEM!
A reagens etanolt tartalmaz. Tűzveszélyes.
Gyermekek kezébe nem kerülhet. Az edényzet légmentesen lezárva tartandó.
Gyújtóforrástól távol tartandó – Használata közben tilos a dohányzás.

Értékelés 
2009-08-05

Kulturált,filigrán kis háza van a tesztfolyadéknak.Ezer évig elég reagenst kapunk hozzá,én havonta cserélem.Ezekhez a tesztekhez mérten korrekt értéket mutat,főleg ha nem akvárium vízzel,hanem 4dkh-s folyadékkal készítjük.A szín leolvasása kicsit nehézkes fehér háttér nélkül,ebből a szempontból a JBL teszt értékesebb.

  Írj véleményt

  Sera széndioxid (CO2) teszt

  Sera széndioxid (CO2) teszt

  A CO2-tartalom folyamatos ellenőrzésére az akvárium vizében. 
  Kb. 90 töltet. 
  A túl alacsony CO2-tartalomnál CO2-t kell adagolni.

  Akik ezt a terméket megvették, még ezt is választották:

  10 hasonló termék: