Click for more products.
No produts were found.

Sera foszfát (PO4) teszt

Kb. 60 mérésre. 
A foszfát erősen elősegíti az alganövekedést. 
Ezért rendszeresen a sera foszfát-teszttel ellenőrizni kell, és magas foszfáttartalom esetén a sera phosvec termékkel az édesvízben csökkenthető. 
A foszfáttartalom édesvízben 1 mg/l, ill. tengervízben 0,1 mg/l érték alatt legyen.

3 614 Ft
bruttó
Állapot
Új termék
Referencia:
4930
Gyártó/forgalmazó:
Add a Kívánságlistához
Összehasonlítás0
Leírás

A természetes vízben a foszfátérték legfeljebb 1,0 mg/l. Az akváriumokban vagy kerti tavakban gyakran előfordul 10,0 mg/l vagy ennél magasabb érték is. Ez a túl sok hal, a foszfátban gazdag tápok és a foszfáttartalmú növénytrágyák következménye. A magas foszfáttartalom magas nitrátértékkel párosulva az algák túlzott növekedéséhez vezet. Ezért rendszeresen ellenőrizze az akváriuma ill. kerti tava foszfátértékeit. A túl magas foszfáttartalom (ami édesvízi akvárium és kerti tó esetén max. 1,0 mg/l, tengervízi akváriumnál max. 0,1 mg/l) a legjobban rendszeres vízcserével (heti egyszer kb. 10-30 %-os csökkenés) és/vagy gyorsan növő növények telepítésével kerülhető el. Édesvízi akvárium esetén a sera phosvec és/vagy a sera phosvec Granulat termék használatával és kerti tó esetén a sera pond phosvec termék használatával csökkenthető az érték a használati utasítás szerint alkalmazva.

Használati információ:
A reagenseket a használat előtt jól felrázni!
1. A kémcsövet öblítse át többször a tesztelendő vízzel, aztán töltse fel a 10 ml-es jelzésig. A kémcsőről külsőleg itassa le a vizet.
2. Adjon hozzá 6 cseppet az 1-es reagensanyagból és rázza meg a kémcsövet, amíg a folyadék egyenletesen eloszlik.
3. Adjon hozzá 6 cseppet a 2-es reagensanyagból és rázza meg a kémcsövet az előzővel megegyező módon.
4. Adjon hozzá egy púpozott mérőkanál (fehér) 3-as reagenst, zárja le a kémcsövet a tetővel és röviden rázza össze. Majd vegye le a tetőt.
5. Öt perc elteltével hasonlítsa össze a színeket. Ehhez kémcsövet állítsa a skálára és nappali fénynél, közvetlen napsugárzás behatása nélkül felülről nézzen bele.
6. Ha a folyadék nem kékül el, akkor nagyon foszfátszegény vagy foszfátmentes a víz. Amennyiben az elszíneződés sötétkék, úgy 2,0 mg/l vagy efölötti a foszfáttartalom. Ekkor ismételje meg a mérést egy hígított próbával. Abban az esetben is ezt kell tenni, ha a víz erős terhelése miatt a színt nem lehet egyértelműen meghatározni.
7. Ehhez gondosan öblítse ki a kémcsövet a tesztelendő vízzel és töltse meg azzal az 5 ml-es jelig. Egészítse ki a mintát desztillált vízzel a 10 ml-es jelig. A hígításhoz használjon sera aqua-dest-et vagy hasonló, adalék nélküli desztillált vizet (pl. gyógyszertárból származót). A kereskedelmi forgalomban kapható ún. desztillált víz hibás mérésekhez vezethet. Most végezze el a mérést ismételten a 2-5. pont alatt leírtak szerint.
8. Hasonlítsa össze ismét a kialakult elszíneződést a színskálával. Ügyeljen arra, hogy az értéket az "5 ml + 5 ml" jelnél olvassa le!
9. Ha most is sötétkék az eredmény, úgy a foszfáttartalom 4,0 mg/l vagy efölötti. Válassza ebben az esetben a "2 ml + 8 ml"- es hígítást. Olvassa le a megfelelő értéket a színskáláról. Így az érték 10,0 mg/l értékig jelezhető.
10. Tisztítás: Minden teszt előtt és után a kémcsövet csapvízzel alaposan tisztítsa ki.
Használat után a reagensüveget azonnal jól zárja le.
A záró tetőket ne cserélje össze.

Szobahőmérsékleten és fénytől védett helyen tárolni.

FIGYELEM!
Az 1-es és a 2-es reagens 14%-os kénsavat tartalmaz.
Súlyos égési sérülést okoz. Ha szembe jut, bő vízzel azonnal ki kell mosni és orvoshoz kell fordulni. Baleset vagy rosszullét esetén azonnal orvoshoz kell fordulni. Ha lehetséges, a címkét meg kell mutatni. Lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, az edényt/csomagolóburkolatot és a címkét az orvosnak meg kell mutatni.
Elzárva és gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen tartandó.
Megfelelő védőruházatot, védőkesztyűt és szem-/arcvédőt kell viselni.

Termék részletei
4930
Vélemények
Nincs hozzászólás
AZOK A VÁSÁRLÓK AKIK EZT A TERMÉKET MEGVETTÉK MÉG AZ ALÁBBIAKAT TETTÉK KOSÁRBA:
1 hasonló termék ebben a kategóriában:
Legutóbb megtekintett termékek

Menu

Beállítások

Click for more products.
No produts were found.

Készíts fiókot a Kívánságlista használatához

Bejelentkezés