Click for more products.
No produts were found.

JBL ProAquaTest pH 7.4 - 9.0 Refill - pH teszt utántöltő

Utántöltő a JBL ProaquaTest pH 7.4 - 9.0 teszt-készlethez

(a készlet csak a reagenseket tartalmazza, a teszt elvégzéséhez szükséges színskálát, fecskendőt, küvettákat nem)

  • 0,2 beosztású pH-skála üveg tárolóedénnyel.
  • Laboratóriumi kiegyenlítő rendszer a víz elszíneződésének értékelésére.
  • 9 színű skála narancstól liláig.
  • A készlet része a fecskendő, mellyel egyszerű mérni a víz mennyiségét.
  • Édes- és tengervízhez.
Korlátozott ajánlat
821 Ft
Eredeti listaár 1 173 Ft -30%
bruttó
Üzletünkben készleten
Állapot:
Új termék
Referencia:
24106
Gyártó/forgalmazó:
Add a Kívánságlistához
Összehasonlítás0
Leírás

Utántöltő a JBL ProaquaTest pH 7.4 - 9.0 teszt-készlethez

(a készlet csak a reagenseket tartalmazza, a teszt elvégzéséhez szükséges színskálát, fecskendőt, küvettákat nem)

Sajátosságok:

A JBL pH teszt-készlet 7,4 - 9,0 a tengervíz és az enyhén lúgos édesvíz, amely például a Malawi-tóból származó halak, valamint koi pontyok és más kerti tavi halak ápolásához szükséges, pH-értékének pontos mérésére és rutinszerű ellenőrzésére szolgál. A JBL által külön erre a célra kifejlesztett kompenzációs eljárás révén az enyhén elszíneződött vízben is, mint például betegségek kezelésénél, pontos és megbízható eredmények érhetők el.

Miért kell tesztelni a pH-értéket?

Az alkalmas pH-érték lehetőleg változatlan betartása fontos előfeltétele az összes vízi szervezet jó közérzetének. Mindenekelőtt a hirtelen ingadozásokat kell feltétlenül elkerülni. A tengervízi szervezetek számára a 8,2 körüli pH-értékek tekintendők optimálisnak. Különösen az alacsonyabb rendű állatokat (gerinctelenek) tartalmazó tengervízi akváriumokban a kalcium-bikarbonát (karbonátkeménység) fogyasztása tudja lecsökkenteni a pH-értéket akkor, ha nem gondoskodnak a rendszeres hozzáadásról. Ellenőrző értékként a karbonátkeménység és a pH-érték szolgál. A kerti tóban a zöld lebegőalgák (ún. vízvirágzás vagy zöld víz) asszimilációs tevékenységükkel drasztikusan le tudják csökkenteni a karbonátkeménységet (kalcium-karbonát) és ezáltal veszélyesen növelik a pH-értéket. Az enyhén lúgos vizekből, mint például a Malawi- és a Tanganyika-tóból származó halak ápolásánál ez a teszt lehetőséget nyújt a mindenkori faj számára szükséges pH-érték pontos ellenőrzésére. Általában a 8 és 8,5 közötti értékek ajánlottak. A pontos utalásokat szíveskedjen a megfelelő irodalomból meríteni. 7,5 és 8,5 közötti értékek tekintendők optimálisnak a koi pontyok és más kerti tavi halak számára.

Utalás:

A magas nitrátértékeknek az édes- és tengervízben pH-értéket csökkentő hatásuk van! Ezért megfelelő intézkedésekkel (rendszeres részleges vízcserével) lehetőleg alacsony szinten kell tartani a nitráttartalmat!

Orvoslás a pH-érték eltérésekor:

pH-érték csökkentése:
édesvízi akváriumban: amennyiben szükséges, CO2 bejuttatása révén a JBL PROFLORA CO2 -rendszerrel vagy (csak édesvízben!) JBL pHMinus szerrel.
kerti tó: A kerti tóban a karbonátkeménység növelése és ezáltal a pH-érték stabilizálása JBL StabiloPond KH hozzáadásával. A karbonátkeménység stabilizálására hosszú távú ápoló intézkedésként JBL StabiloPond Basis szer alkalmazását ajánljuk.
pH-érték növelése:
tengervízi akváriumban: A tisztán hallal benépesített tengervízi akváriumban JBL pH-plus hozzáadásával; alacsonyabb rendű állatoknál JBL CalciuMarin hozzáadásával vagy egy kereskedelemben kapható kalciumreaktor beszerelésével.
édesvízi akváriumban: JBL pH-plus vagy JBL AquaDur plus hozzáadásával kerti tó (koi pontyos tó): rendszerint nem szükséges.

Útmutató:

1. A vizsgálandó vízzel többször öblítse ki a két vizsgálópoharat.
2. A mellékelt fecskendő segítségével töltsön mindkét vizsgálópohárba 5-5 ml próbavizet.
3. A két vizsgálópohár egyikébe adjon 3 csepp 7,4 - 9,0 -ás reagenst és rázogatva keverje össze.
4. Helyezze be mindkét vizsgálópoharat a komparátortömbbe: a reagenst tartalmazó poharat a komparátortömb sima végén, a kezeletlen próbavizet tartalmazó poharat (vakpróba) a komparátortömb bemetszett végén.
5. A komparátortömböt a bemetszéssel az értékek felé mutatva a két próbaüveggel együtt mozgassa ide-oda addig a színskálán, amíg a reagenssel vegyített próba színe a lehető legjobban meg nem felel a vakpróba alatti színnek.
6. Olvassa le a pH-értéket a komparátortömb bemetszésénél.

Tippünk a környezet iránt felelősséget érző alkalmazók számára:
A JBL teszt-készletekhez használatos összes reagens kedvező árú utántöltő csomagként a kereskedelemben kapható!

A színkártya hátoldalán kiegészítésül egy könnyen érthető piktogramos útmutató található.

Termék részletei
24106
Vélemények
Nincs hozzászólás
13 hasonló termék ebben a kategóriában:
Legutóbb megtekintett termékek

Menu

Beállítások

Click for more products.
No produts were found.
Összehasonlítás0

Készíts fiókot a Kívánságlista használatához

Bejelentkezés