Click for more products.
No produts were found.

JBL ProAquaTest Mg-Ca Magnesium-Calcium - Magnézium - Kalcium teszt

  • Javasolt érték tengervízi akváriumokban
  • Ca: 400-440 mg/l, Mg: 1200-1400 mg/l.
  • Először az együttes Mg- és Ca-tartalmat mutatja.
  • Ezután kell a Ca-t mérni, és levonni az összértékből. A készlet mindkét tesztet tartalmazza.
  • A túl alacsony kalcium- és magnéziumszint gátolja a korallok növekedését, és nem hagyja nőni a szép vörös mészalgákat sem.
9 320 Ft
bruttó
Rendelhető, érkezés kedden vagy szerdán *
Állapot:
Új termék
Referencia:
24136
Gyártó/forgalmazó:
Add a Kívánságlistához
Összehasonlítás0
Leírás

JBL Teszt-készlet Mg + Ca Magnézium + kalcium

Sajátosságok:

A JBL teszt-készlet Mg + Ca egyszerűen kezelhető csepegtetős teszt a tengervíz magnézium- és kalciumtartalmának mérésére. Mivel a magnéziumtartalom mérésére csak a magnézium plusz kalcium összegének megállapításán keresztül van lehetőség, ezért mindkét tesztet egy csomagban egyesítettük. A kalciumtartalomnak az Mg + Ca összegértékből való kivonásával kapjuk meg a magnéziumtartalmat.

Magnézium: Miért kell tesztelni?

A kedvelt vörös mészalgák, valamint olyan gerinctelen állatok a sziklazátonyos akváriumban, amelyek mészvázat vagy mészpáncélt építenek fel, az optimális váz- és páncélfelépítéshez a kalciumon kívül elegendő mennyiségű magnéziumot igényelnek. Ezekhez az állatokhoz tartoznak a kőkorallokon kívül a lágy korralok, a szivacsok, a tengeri sünök, rákok, kagylók, csigák stb. A tengervízi akvárium magnéziumtartalma kb. 1200 mg/l érték körül legyen, ahogy az a JBL indiai- és csendes-óciáni expedíciójakor mérhető volt.

Orvoslás túl alacsony értékeknél:

A túl alacsony magnéziumtartalmak a JBL MagnesiuMarin termékkel kényelmesen és biztonságosan növelhetők.

Kalcium: Miért kell tesztelni?

A tengervízben élő alacsonyrendű állatoknak (korallok, kagylók és mások) és a mészalgáknak ahhoz, hogy zavarmentesen fejlődjenek, elegendő kalciumtartalomra van szükségük. A természetes kalciumtartalom a tengerben 390-440 mg/l érték körül van. Hogy ez a szervezetek számára optimálisan értékesíthető legyen, a kalciumon kívül helyes arányban még hidrogén-karbonátnak is kell lennie a vízben. Ebből az okból tehát a hidrogénkarbonát nélküli olyan kalciumvegyületek, mint például kalciumklorid, adagolása értéktelen. A tengervízi akváriumban a 400-440 mg/l körüli kalciumtartalom bizonyult optimálisnak.

Orvoslás túl alacsony értékeknél: A túl alacsony kalciumtartalmak egyszerűen növelhetők a JBL CalciuMarin termékkel. A JBL CalciuMarin kalciumot és hidrogén-karbonátot tartalmaz helyes arányban és ezáltal a kalciumot optimálisan a célszervezetek rendelkezésére bocsátja. Az úgynevezett kalciumreaktorok szintén a kalcium fiziológiailag helyes növelésére szolgálnak.

Eljárási mód:

FONTOS: A csepegtetőüvegeket csepegtetéskor mindig a csepegtetővel függőlegesen lefelé kell tartani! A csepegtetőknek kívül mindig száraznak kell lenniük! Buborékmentesen kell csepegtetni! Ennek figyelmen kívül hagyásakor a teszteredményben eltérésekre kell számítani.

Az Mg + Ca összegének meghatározása:

1. A vizsgálandó vízzel többször öblítse ki a mérőedényt.
2. A mérőedényt az 5 ml-es jelölésig töltse meg a vizsgálandó vízzel. Pontos eredmények elérése céljából nyomatékosan azt ajánljuk, hogy erre a mellékelt fecskendőt használja.
3. Adjon hozzá 5 csepp Mg 1-es reagenst és rázogatva keverje össze. Várjon 1 percet. 
4. Cseppenként adja hozzá az Mg 2-es reagenst, számolja a cseppeket, minden csepp után rázogassa a mérőedényt, amíg a szín pirosról szürkésbarnán keresztül zölddé nem változik. Az elhasznált cseppek száma 100-zal beszorozva adja meg az Mg + Ca tartalmak összegét mg/l értékben. Példa: 14 csepp Mg 2-es reagens = 1680 mg/l Mg + Ca.
5. A kalciumtartalomnak ebből az értékből való levonása után kapjuk meg a magnéziumtartalmat. Példa: Ca-érték 400 mg/l (a teszt a következőkben leírtak szerint). 1680 mg/l mínusz 400 mg/l 1280 mg /l magnéziumtartalmat eredményez.

Utalás: Ha az Mg + Ca összegének meghatározásánál pontosabb eredményt kíván elérni, úgy az 1. pontnál 10 ml vizsgálandó vizet kell felhasználni és a 4. pontnál kapott cseppszámot 60-nal kell beszorozni. Az összes többi lépés megfelel a leírtaknak.

Ca meghatározása:

1. A vizsgálandó vízzel többször öblítse ki a mérőedényt.
2. A mérőedényt az 5 ml-es jelölésig töltse meg a vizsgálandó vízzel. Pontos eredmények elérése céljából erre a mellékelt fecskendőt használja.
3. Adjon hozzá 5 csepp 1-es reagenst és rázogatva keverje össze. A víz eközben esetleg zavarossá válása nem befolyásolja a teszt eredményét. Várjon 1 percet.
4. Adjon hozzá 1 kis mérőkanálnyi (a mellékelt kettős kanál keskeny vége) 2-es reagenst és a por feloldódásáig rázogassa.
5. Cseppenként adja hozzá a 3-as reagenst, számolja a cseppeket, minden csepp után rázogassa a mérőedényt, amíg a szín rózsaszínről ibolyakéken keresztül kékké nem változik. Az elhasznált cseppek 20-szal beszorozva adják meg a kalciumtartalmat mg/l-ben. Példa: 12 csepp 3-as reagens = 240 mg/l.

Tippünk a környezet iránt felelősséget érző alkalmazók számára:
A JBL teszt-készletekhez használatos összes reagens kedvező árú utántöltő csomagként a kereskedelemben kapható!

Termék részletei
24136
Vélemények
Nincs hozzászólás
AZOK A VÁSÁRLÓK AKIK EZT A TERMÉKET MEGVETTÉK MÉG AZ ALÁBBIAKAT TETTÉK KOSÁRBA:
5 hasonló termék ebben a kategóriában:
Legutóbb megtekintett termékek

Menu

Beállítások

Click for more products.
No produts were found.
Összehasonlítás0

Készíts fiókot a Kívánságlista használatához

Bejelentkezés